GTM-PRDZCHH
Immunoglobulins)

Det vigtige immunforsvar

Immunforsvaret er din krops forsvar imod fremmede bakterier og vira. Uden det kan din krop alene ikke helbrede selv små og rifter, så det er vigtigt, det fungerer som det skal.

Det raske immunforsvar

Immunforsvaret er spredt ud i hele kroppen og består af millioner af kemiske processer, proteiner og celler, der arbejder tæt sammen for at bekæmpe fremmede mikroorganismer.

Immunforsvaret er så unikt, at det rent faktisk kan huske, hvilke bakterier og vira det før har bekæmpet. Ved at opbygge forsvarsstoffer mod kendte farlige celler, kan immunforsvaret hurtigt nedkæmpe dem igen, hvis de på et andet tidspunkt trænger ind i kroppen.

Behandlingen

Patienter med sygdomme i immunforsvaret har typisk for lave værdier af kroppens egne antistoffer, og derfor har patienten brug for medicin til at stabilisere immunforsvaret. Lægemidler til behandling af immunsygdomme består af immunglobuliner, der bliver udvundet af kroppens egne antistoffer.

I dag har lægemiddelproducenterne heldigvis stort fokus på sygdomme i immunforsvaret. Hos CSL Behring producerer vi en bred vifte af produkter, der er med til at forbedre livskvaliteten og forlænge levetiden hos patienter med sjældne og alvorlige sygdomme.

Det syge immunforsvar

Når du er syg, så arbejder dit immunforsvar på højtryk for at bekæmpe de bakterier eller den virus, der har gjort dig syg. Hvis dit immunforsvar til gengæld er defekt, så kan det ikke nedkæmpe fremmede celler og begrænse en spredning til hele kroppen. Det betyder, at du er mere udsat for at få infektioner, og at de kan være svære at komme af med.

Intravenøs eller indsprøjtning

I dag kan du blive behandlet med immunglobuliner på flere måder. Du kan f.eks. behandle dig selv subkutant, hvor du indfører en nål i huden, men du kan også blive behandlet på hospitalet, hvor immunglobulin indføres i en vene. De forskellige metoder afhænger bl.a. af hvor alvorlig sygdommen er.