GTM-PRDZCHH

Den lange vej til en diagnose

Gunhil vidste, at der var noget galt. Hun var 18 år gammel og havde åndenød. Lægen sagde, at hun havde bronkitis, senere fik hun at vide, at det var astma. Da det var værst, var hendes lungekapacitet nede på 20 procent. I dag er Gunhil 57 år gammel, har gennemgået en lungetransplantation og har det bedre end nogensinde. I denne episode af A1R TIME fortæller hun sin historie; hvorfor diagnosen blev forsinket, hvad lægerne kunne have gjort anderledes, og hvad hendes lillebror har lært hende om alfa-1-antitrypsinmangel. 

A1R TIME er initieret af CSL Behring. Vores mål er at udbrede kendskabet til alfa-1-antitrypsinmangel og skabe et fællesskab for alle, der er berørt af diagnosen.

 

Flere afsnit

Tidlig diagnose giver bedre behandlingsmuligheder

Lise levede i årevis uden en korrekt diagnose og var over 40 år, før hun fik konstateret alfa-1-antitrypsinmangel. I dag er hun blevet for syg til medicinsk behandling, men har heldigvis haft gavn af en ventiloperation.

Den fuldstændige fascination af et protein

Eeva Piitulainen har længe været fascineret af alfa-1-antitrypsinmangel og fandt det bemærkelsesværdigt, at ingen lungelæger forskede i emnet.